top of page
pexels-pixabay-207662.jpg

Dreptul Muncii

Piaţa muncii e un fenomen care ne priveşte pe toţi, fie că angajăm, fie că suntem angajaţi. LEXCONSULT ţine la legătura deschisă bazată pe principii care respectă eficienţa economică şi drepturile celor implicaţi.

Recrutarea, angajarea, administrarea şi motivarea forţei de muncă sunt provocări semnificative pentru majoritatea activităţilor. Contrectele de muncă au devenit mai sofisticate şi mai complexe.

Mai mult decât oricând înainte, angajatorii recunosc importanţa relaţiilor bune cu angajaţii, cuprinzând toate aspectele relaţiei, de la recrutare la pensionare. Administrarea eficientă şi strategică a tuturor aspectelor relaţiei de muncă are în cele din urmă un impact pozitiv asupra succesului şi profitabilităţii activităţii.

Clienţii noştri se bazează pe noi pentru proiectarea de soluţii creative, practice şi cu eficienţă de cost pentru problemele legate de beneficiile angajaţilor. Căutăm să înţelegem activitatea fiecărui client şi sugerăm proactiv ocazii din perspectiva beneficiilor pentru angajaţi pentru atingerea obiectivelor clientului, conformare cu reglementările legislative şi eliminarea riscurilor din operaţiunile planificate şi administrare.

În acest domeniu asistenţa noastră a fost solicitată în special de către societăţi comerciale - în special în vederea reglementării prin convenţii prestabilite a eventualelor probleme şi mai puţin de către persoane fizice pentru obţinerea de drepturi de care au fost lipsiţi. Totuşi am avut succese şi în domeniul protecţiei muncii şi recuperarea de prejudicii cauzate prin accidente sau în domeniul concedierii nelegale.

Echipa noastră oferă servicii rapide şi eficiente în următoarele domenii:

  • consultanţă şi redactare contracte de muncă, de management, redactarea clauzelor speciale de confidenţialitate sau stabilitate, de pregătire profesională;

  • consultanţă în vederea negocierii contractelor;

  • asistenţă în soluţionarea prin negociere a neînţelegerilor dintre angajaţi şi angajatori, apărute în legătură cu executarea contractelor de muncă, intervenind fie pentru societăţi comerciale angajatoare, fie pentru cei angajaţi;

  • asistenţă sau reprezentare în litigii de muncă în faţa instanţelor specializate de dreptul muncii;

  • acţiuni de concediere incorecte;

  • oportunităţi de angajare egale;

  • pretenţii referitoare la neîncasarea sumelor datorate ş.a.

bottom of page